Diumenge 28 de desembre de 2008 a les 10.00 hores

CIRCUITS I PERFILS

La III Duatló de Muntanya de Cabrils estarà formada per 3 segments:
1º segment: Cursa a peu de 5 km: aproximadament quasi 2 km d´asfalt i 3 km de terra. Com podeu veure al perfil, lleugera baixada durant 1 km, per a partir d´aquí tot amunt fins el km 3.5 aproximadament. D´aquí fins a meta, tot avall. Circuit lleugerament més llarg que l´any passat (igual a la primera edició). Per què tingueu una referència, l´any passat el millor temps en aquest tram va ser de 18´53" fet pel David Henestrosa (guanyador final de la prova).Enguany cal sumar-li 2 minuts del tram afegit (tram planer).
2º segment: Ciclisme en BTT de 20 km: a falta dels permisos oficials per part del Parc de la Serralada del Litoral, el circuit serà exactament igual que l´any passat, és a dir, després d´una curta pujada i baixada per sortir de la zona de boxes enfilarem una pista privada fins a dalt de la Mútua Metal·lurgica. A partir d´aquí, planejar, lleugera baixada i la primera trialera/corriol que ens portarà fins el punt més baix, a la Urbanització de Can Raimi. Enguany la trialera està bastant malmesa per la pluja, però sobretot per les motos que hi passen. Si vas sol i t´ho coneixes, no has de posar cap peu a terra, però en cursa i sent desconeguda, molts optaran per posar-lo. A partir d´aquí, 500 metres de riera (amb sorreta de platja que s´enganxa), i tot amunt amb dos trams de pujada de poc més d´un km cada una (la pujada dels Burros i la del Roure). Un cop dalt, l´avituallament (només aigua i en got, i així us haureu d´aturar i no ens tirereu les ampolles pel bosc). Ràpida baixada, i la quarta i última pujada, d´una mica més d´un km però bastant dureta. Un cop coronem, avall fins a boxes amb una espectacular baixada amb bots (veure fotos de més avall)
El temps que va invertir el milor parcial l´any passat (Francesc Freixer) en fer tot el circuit fou de 58´01" , per tant, una mitjana superior als 20 km/h. Així doncs, és un circuit dur, però bastant ràpit. El 95% del circuit és de terra. La resta (5%), asfalt.
3º segment: 2km i escaig. És un puja i baixa. Pujada dura i baixada ràpida. Exactament igual a l´any passat. Millor parcial any 2006: 9´16" pel David Henestrosa.

En conclusió, circuit dur, però ràpit (temps total guanyador: 1:27:31 més un parell de minuts de l´afegit en el 1º segment). Duatló de muntanya dels de veritat, com a tots i totes ens agrada: de muntanya i amb duresa, amb trams ràpits i trams tècnics, amb rampes dures, i baixades per disfrutar.